چاه ارت بیمارستانهال و مرذاکز درمانی بصورت تخصصی
نام :دکتر سيد حميدرضا حسيني ( جاورسینه ) - دکترای تخصصی برق - كنترل
تلفن تماس : 09122089098
استان : تهران
آدرس : تهران،كرج ،قم ،اراك ،سمنان ،اصفهان ،كرمان ، شمال وتمام نقاط ایران
بازدید : 20107
چاه ارت
برای داشتن یک سیستم ارتینگ استاندارد و برای حفاظت از برخورد آذرخش و برق گرفتگی ناشی از اتصال کوتاه و اتصال الکتریسیته به بدنه فلزی دستگاه های الکتریکال و برقی موجود در منزل و کارگاه که به برق وصل میشود و در اثر تماس انسان برای وی خطر ایجاد میکند معمولاً بهترین راه احداث چاه ارت (چاه زمینکاری) است. برای ساختمان مسکونی از چاه ارت زیر ۵ اهم استفاده می شود و برای شرکتها و کارخانه ها از چاه ارت زیر ۲ اهم استفاده می گردد.
برخی از سیستمهای انتقال HVDC از زمین به عنوان سیم برگشت استفاده میکنند. این کار به ویژه در مورد خطوط کابلی زیر آبی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که آب دریا یک هادی مناسب است. در این حالت برای ایجاد اتصال با زمین از الکترودهای دفن شده در زمین استفاده میشود. محل قرار گرفتن این الکترودها باید با دقت انتخاب شود تا از خوردگی شیمیایی الکترودها و تاسیسات زیر زمینی تا جای ممکن کاسته شود.
در سیستمهای توزیع تک سیم با برگشت زمین (Single Wire Earth Return/SWER) با استفاده از یک سیم قدرت در شبکههای قدرت در هزینهها صرفهجویی میشود. این روش معمولاً در مناطق روستایی مورد استفاده قرار میگیرد تا خطرات ناشی از برگشت جریان زیاد در زمین موجب خسارت نشود.
افزایش پتانسیل زمین
یکی از نگرانیهای خاص در طراحی پستهای الکتریکی افزایش پتانسیل زمین است. زمانیکه جریان بسیار بزرگ ناشی از خطا در شبکه به زمین تزریق میشود ممکن است پتانسیل الکتریکی در مناطق مجاور محل تزریق جریان نسبت به مناطق دیگر بالا رود. این اتفاق به دلیل محدود بودن ضریب هدایت در لایههای خاک رخ میدهد.
این تغییر پتانسیل در زمین میتواند آنقدر زیاد باشد که دو نقطه نزدیک به هم بر روی زمین دارای ولتاژی با اختلاف بالا باشند. این اختلاف ولتاژ میتواند خطراتی را برای افرادی که در آن منطقه بر روی زمین ایستادهاند ایجاد کند (به دلیل افزایش ولتاژ گام). همچنین لولهها، نردهها یا سیمهای ارتباطی داخل پست نیز دچار اختلاف ولتاژ میشوند که میتواند ولتاژ تماس با این اشیا را تا حد خطرناکی بالا ببرد.
انواع الکترود ارت:
۱- الکترود صفحه ای یا چاه ارت به روش عمقی
۲- الکترود یا میله ارت به روش رادکوبی و سطحی
۳- الکترود یا شبکه ارت به روش سطحی
۴- الکترود ارت موقت
مقدار مقاومت الکتریکی چاه ارت
مقدار مقاومت الکتریکی الکترود ارت ( چاه ارت ) به عوامل مختلفی از جمله مقدار مقاومت ویژه خاک منطقه ، میزان رطوبت ( بین ۱۵ الی ۳۰ درصد ) ، سطح مقطع الکترود ارت ( می تواند صفحه ارت ، میله ارت و یا بصورت شبکه ارت باشد) ، عمق چاه که بستگی به منطقه و رطوبت خاک دارد ، استفاده از بنتونیت اکتیو و مواد کاهنده مقدار مقاومت الکتریکی که بصورت پودر، مایع و ژل های کاهنده در بازار موجود می باشد و همچنین فصل های گرم و سرد سال که تاثیر زیادی در اندازه گیری مقدار مقاومت الکتریکی دارند و روش اجراء که می بایست بصورت تخصصی و با تجربه بالا انجام شود دارد.
عمر چاه ارت
عمر چاه ارت به عواملی مختلفی از جمله نوع خاک منطقه ( که از نظر شیمیایی دارای چه مقدار خرندگی و یونیزه کردن الکترود ارت را دارا می باشد ) ، عدم استفاده از مخلوط نمک و خاک زغال که به علت ایجاد یون های کاتد و آند با الکترود ارت طول عمر الکترود را کاهش داده و سرعت خردگی را افزایش میدهد ( این روش در حال حاضر منسوخ شده است ) و استفاده از بنتونیت و مواد کاهنده استاندارد ، استفاده از اتصالات دائمی همچون جوش احتراقی (کدولد) و یا جوش برنج جهت قطعات مسی و تغذیه رطوبت مناسب مخصوصا در فصل های گرم و خشک سال.
1. بازرسی و بررسی سیستم های ارتینگ و صدور گواهی ایمنی و سلامت
2. اجرا تخصصی چاه ارت
3. اندازه گیری مقاومت الکتریکی الکترود ارت
4. جوش احتراقی (Cadweld)
5. بازرسی و بررسی سیستم همبندی ارت
اجرا و تعمیرات تخصص ماست,ساخت,طراحی,مشاوره
آخرین قيمت را از ما بگیرید
شركت فني و مهندسي سورنا صنعت بيستون با بيش از 18 سال سابقه در صنعت برق
دکتر سيد حميدرضا حسيني ( جاورسینه ) - دکترای تخصصی برق - كنترل
09122089098 – 09362089098 – 09102089098
02166482981 – 02644220797
co_ssb@yahoo.com ايميل :